Είσαι πουλί αυτό μην το ξεχνάς,
τις δυσκολίες ξέρεις πως να περνάς,
ακόμα και στις μπόρες 'συ χαμογελάς,
είσαι πουλί αυτο μην το ξεχνάς.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πληροφορίες!

Πληροφορίες!

Μια κρυφή πόρτα στο Πέραν! Χ.Δ.2014



Καλημεεεεέρα Πέραν!Η ξενάγηση στη χώρα του Πέραν ξεκινά! Πώς και πώς περιμέναμε αυτή τη στιγμή!Κάτοικοι του Πέραν ήταν εκεί και μας περίμεναν!

Όλοι: Η Κού-κλιπ, ο Τικ-τοκ, η Χόουπ-Χούπερ, ο Όζο, ο Σάγκυ, ο Γούντι-τιν, η Κέικι, η Τζίλιαν, ο Μπίνι-‘Αροου, η Πάτσυ-σεφ, ο Μποκ, η Τζόνυ-κέικ, η Μπέτσι-Μπόμπιν, η Σάλυ.





Ξαφνικά πάνω στην μαγική πόρτα εμφανίστηκαν ονόματα. Πολλά ονόματα! Όλοι καταλαβάμε τι σημαίνει αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα και να βοηθήσουμε τους κατοίκους του Πέραν να φτάσουν στο Μάγο Σίεμε που τόσο καιρό προσπαθούν! Το ταξίδι δεν θα είναι εύκολο, μα όλοι μαζι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!








Άραγε ο συνδυασμός των κλειδιών μας θα είναι ο σωστός;
Προσπαθήσαμε μα …δεν γίνεται τίποτα. Ας ξαναδοκιμάσουμε. Α!Μα τι είναι αυτό που ακούγεται; Κουδούνισμα; Και η πόρτα ανοίγει! Και βρισκόμαστε κάπου πολύ μακρυα! Μα και πολύ κοντά στον Μάγο Σίεμε!






Τη μία στιγμή βρίσκόμαστε στην πόλη Τρικολόρε όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των χρωμάτων εκτός από τα τρία βασικά.
Τα τρία βασικά, τα έχεις ακουστά; Κόκκινο, κίτρινο, μπλε! Αμέ! Κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό!


Την άλλη στιγμή βρισκόμαστε στην χωρα Dragoils! Εκεί μας περιμένει ένας γέρος δράκος που μόλις ξύπνησε μετά από 100 χρόνια και ζητά τη βοήθειά μας για να μαζέψουμε τα χρυσά αυγά. 

Αν συνεργαστούμε καλά, θα μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στον Μάγο Σίεμε.





Η πόρτα ξανανοίγει! Τώρα βρισκόμαστε σε μια μακρινή χώρα όπου περπατάμε μέσα στο καταπράσινο δάσος και ακολουθούμε την κατευθυνση της πυξίδας, και τα ανιχνευτικα. Σε αυτή τη χώρα μαθαινουμε πως να προστατεύουμε το περιβάλλον.




Ωχ! Μα τι γίνεται εδώ; Κάτι περίεργο! Η πόρτα ανοίγει και η Ντοροθι και οι φίλοι της γυρνούν στην χώρα του Πέραν. Μας λένε ότι βρήκαν τον Μάγο Σίεμε όμως δεν μπορούν να μας πουν πολλά για αυτον. Θέλουν να μας δείξουν ότι το να είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον αλλο, δεν είναι εμπόδιο αλλά αντιθέτως θα μας βοηθήσει να φτάσουμε πιο κοντα στο Μάγο.



Τί και αν το απόγευμα μας έπιασε γερή μπόρα;; Μπορεί να τρομάξαμε λίγο στην αρχή, όμως μετά βρήκαμε το θάρρος μας μαζί με τον Σάγκυ και περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα με πολύ τραγούδι και παιχνίδι!
Αλήθεια, έχεις κοιμηθεί ποτέ στρωματσάδα μαζί με 40 παιδιά που μέχρι πριν μια βδομάδα δεν γνώριζες; Εμείς ΝΑΙ!!






Κάπως έτσι πέρασαν οι μέρες στο Πέραν. Ανοίξαμε μαγικές πόρτες, παίξαμε, τρέξαμε, τραγουδήσαμε με όλη μας την δύναμη να μας ακούσει το Παραπέραν και το Υπερπέραν!
Και στο τέλος καταφέραμε να φτάσουμε στο Μάγο Σίεμε! Και αν δεν το κατάλαβες ακόμα, διάβασε το όνομα του μάγου ανάποδα. Ο Μάγος είμαστε εμείς!! Μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι εμείς οι ίδιοι μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τους φοβους και τις δυσκολίες μας.

 






Τελικά ένα δύσβατο μονοπάτι γίνεται πιο εύκολο όταν σε όλη την πορεία του μαζέυεις καινούριες εμπειρίες και νέους φίλους.


 

Αντίο Πέραν!




1ο , 2ο Σμήνος Παπάγου
1ο , 2ο Σμήνος Ξυλοκάστρου
1ο Σμήνος Ν.Μάκρης
1ο Σμήνος Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου